5.There is a little time left, so we should settle down to dealing (deal) with the urgent thing. Ⅱ.单句改错
1.The noise outside stopped me from settling down to do my work.do→doing 2.The thought they could cross the whole continent was exciting.thought后加that 3.As long as I can see, there is only one possible way to keep away from the danger.long→far 4.My father has gift for playing the piano, which has a great influence on me.gift前加a 5.The boy is more hard-working than any others student in his class.others→other Ⅲ.根据提示词补全句子
1.直到我被选为我们班的班长我才意识到它的重要性。(not ... until) I didn't_realize_its_importance_until I was chosen monitor of my class. 2.我总是愿意早开始,而不愿意把所有的事情都留到最后才做。(rather than) I always prefer_to_start_early_rather_than_leave_everything to the last minute. 3.女性结婚时穿红色衣服是中国很多地方的传统风俗。(It is a tradition that ...) It_is_a_tradition_that_women_get_married in red in most places of China. 4.就我个人而言,骑自行车是个很好的解决方法。(as far as) As_far_as_I'm_concerned,_riding bicycles is a good solution. 5.经过了多次努力,最后他终于拿到了通行证。(manage)
He tried to do it time and time again, and at last he_managed_to_get_a_pass. 三、过语法、写作——写对写美高人一筹
(一)单元小语法——同位语从句 Ⅰ.单句语法填空
1.She has some doubt whether her advice is of great value to us. 2.We haven't settled the problem who will be sent to take charge of that chain shop. 3.The teacher had no idea what was going on in the classroom. 4.Li Ping repeated her request that we (should)_share (share) the cost. 5.Word came that some wolves were caught around that village.
6.Modern science has given clear evidence that smoking can lead to many diseases. 7.I have no impression how he went home, perhaps by bike. 8.Some researchers believe that there is no doubt that a cure for AIDS will be found. Ⅱ.句型转换
1.She works hard. The fact is well-known to us all. →The fact that_she_works_hard is well-known to us all. 2.The question is not clear. We need more time to do the work.
→The question whether_we_need_more_time_to_do_the_work is not clear. 3.Where was the bookstore? We had no idea. →We had no idea where_the_bookstore_was.
4.He was seriously injured in the accident. The news surprised us greatly. →The_news_that_he_was_seriously_injured_in_the_accident surprised us greatly. 5.He suggested the meeting be delayed,but the suggestion was turned down. →His_suggestion_that_the_meeting_be_delayed was turned down. (二)课堂微写作练缩写——让语言更凝练 [题目要求]
近年来选择假期出国游的人越来越多,但游客的不文明现象时有发生。请把下面的文章缩至60词左右。注意:保留关键词,关键词在文中加黑。
At present, more and more people choose to travel abroad when they have holidays. Several factors contribute to this phenomenon. For one thing, with the development of China's economy, more people can afford to travel abroad. For another, as they are interested in foreign cultures, they are eager to experience foreign life by themselves.
However, some people tend to behave badly overseas as they drop litter everywhere, spit in public, or jump the queue, which leave a bad impression.
Personally, I think every one of us should be polite no matter where we are, at home or abroad. Besides, we should keep in mind that it is our responsibility to maintain the image of our motherland.
[答案示例]
Now more and more people choose to travel abroad for various reasons, for example, the development of China's economy, and the interest in foreign cultures and so on. However, some people behave badly overseas. I think we should be polite no matter where we are and should maintain the image of our motherland.
阅读理解提速练?4篇阅读+1篇七选五,限时35分钟?
Ⅰ.阅读理解
A
Among the international students in Canada who are struggling to find a job there after graduation, some eventually make it with relative ease.They're the ones who've already built up much internship (实习) experience while still attending university, as their majors offer a co-operative program.
Co-op programs, a feature (特色) of Canadian university programs, allow academic studies to be combined with work experience.During school years, students get to network with employers, gain internship experience in relevant fields, and earn academic credits that count
toward their degree or diploma.
Co-op programs are available in most comprehensive universities, like the University of Waterloo, Wilfrid Laurier University and York University.These programs are not only open to students majoring in business but also to many science and art majors.Statistics show that nearly 30 percent of recent foreign applicants have chosen majors that also subscribe to the Co-op program.“It's easy to understand,” said a senior education counselor.He noted that working opportunities are provided by employers that build bridges with the university and most of them are well-known companies or local government organizations.Moreover, the average salary for interns is as high as C$30,000 to C$40,000 a year.
Students can choose to work during vacations or term-time freely.The required duration of the internship for undergraduates ranges from eight to twelve months, or four to six months for graduate students.“The programs also benefit those students who want to apply for immigration,” added the counselor.“That's because the policies of many provinces in Canada require a certain length of work experience of the applicants.”
语篇解读:本文介绍了加拿大的一些大学针对留学生的合作项目。该项目为留学生提供了工作机会。
1.What's the main characteristic of Co-op programs? A.They offer a variety of jobs in all fields. B.They make academic credits easier to gain. C.Employers work with students on their studies. D.Students get work experience while at university.
解析:选D 细节理解题。通读全文可知,第二段介绍了该项目的特点。根据第二段的第二句“During school years, students get to network with employers, gain internship experience in relevant fields, and earn academic credits that count toward their degree or diploma.”可知,该合作项目的主要特点是学生可以在大学期间就获得工作经验,故D项正确。
2.What does the example of foreign applicants indicate? A.Co-op programs are becoming more popular. B.The average salary for interns will increase. C.Co-op programs are open to all majors. D.Companies welcome foreign students.
解析:选A 推理判断题。根据第三段的第三句“Statistics show that nearly 30 ...to the Co-op program.”可知,数据显示,将近30%的外国留学生选择的专业都支持该合作项目;据此可以判断,文中提及该例旨在说明该项目越来越受到留学生的青睐,故A项正确。
3.Which section of a website does the text probably come from? A.Business.
B.Education.
C.Lifestyle. D.Culture.
解析:选B 推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了加拿大的一些大学针对留学生的一种合作项目。该项目为留学生提供了工作机会。据此可以判断,本文与教育相关,可能来自网站上的教育版块,故B项正确。
B
In our everyday lives we meet situations in which we take many things for granted.We only treasure things when they are gone.This is a sad truth of human nature.One day, I found myself as a witness to a similar situation.
One evening, I left work and boarded the train.After entering, I noticed something unusual.The center of the car had a few empty seats while both ends were crowded with people standing.I didn't pay much attention and sat down on one of the empty seats.I sensed a funny smell.It wasn't long before I noticed a homeless person sleeping on three seats in front of me.He was bleeding from his nose.Why wasn't anyone helping him?
His clothes were torn and he was giving off a strange smell.Along with the smell, his eyes were dull, watery, and red.Occasionally he scratched himself and people looked at him as if he had committed a crime.As the train stopped at stations and more people came in they covered their noses and faced away from him.All the seats around him were empty.
Suddenly, he began to swear at the people around him.A plain-clothes police officer who looked like a construction worker took out his certificate and showed it to the homeless man.The officer, not wanting to touch the homeless man, told him his rights and directed him to exit the train.As the officer walked the man out of the train, the homeless man turned around and said “MY HOME!” and started crying.
A man doesn't value things until they are gone.If he didn't have a home, at least he had freedom.Now he has neither.No one wants to help someone who won't help himself.
语篇解读:本文是一篇记叙文。乘坐火车时,“我”发现了一个流浪汉,他衣衫褴褛,身上散发异味,乘客们避而远之。突然,他开始咒骂他周围的乘客。后来流浪汉被便衣警察带走,他不仅没有家,这一次还失去了自由。
4.When entering the car, how did the author feel at first? A.Annoyed. C.Sad.
B.Puzzled. D.Calm.
解析:选B 推理判断题。根据第二段第三句“The center of the car had a few empty seats while both ends were crowded with people standing.”可知,车厢中部有一些空座位,而两头却挤满了站着的人;据此可以判断,“我”感到很困惑,故B项正确。
5.How did people react to the homeless man? A.They caught him and called the police. B.They covered him with clean clothes.
C.They disliked and avoided him. D.They stared at him curiously.
解析:选C 推理判断题。根据第三段第三句“Occasionally he scratched himself and people looked at him as if he had committed a crime.”可知,流浪汉偶尔抓挠自己,人们看着他,好像他曾经犯罪了一样;根据第二段第三句“The center of the car had a few empty seats while both ends were crowded with people standing.”可知,车厢中部有一些空座位,而两头却挤满了站着的人;据此可以判断,人们不喜欢他,避免和他接触,故C项正确。
6.It can be learned that the policeman ________. A.was very rude to the man B.sent the man back to his hometown C.forced the man to leave the city D.went off the train with the man
解析:选D 细节理解题。根据第四段最后一句中的“As the officer walked the man out of the train”可知,警察最后带着这个流浪汉走下了火车,故D项正确。
7.What does the author think of the homeless man? A.He is a loser of life. C.He is very funny.
B.He is worth our respect. D.He is a fearless fighter.
解析:选A 推理判断题。根据最后一段第二、第三句“If he didn't have a home, at least he had freedom.Now he has neither.”可知,如果他没有家,至少他还有自由,如今他两个都没有了。据此可以判断,他是一个生活的失败者,故A项正确。
C
Social networks are a big part of nearly every teenager's life in this day and age.Many teens have QQ, WeChat, or Weibo but little do a lot of teens know that they can be held responsible for everything they post for the rest of their lives.Everything you post online is part of a digital footprint that can always be traced (追踪) back to you.That includes every post, even every like, comment, favorite and forward that you have ever committed.All pictures you've posted or will post have been stored in a digital database, and it is the companies' right to keep all of these documents that you believe to have been deleted or hidden.
With every post comes a consequence; whether it is good or bad, what you post could be seen by anyone.That is why you have to be very careful of what you decide to post or comment.
If you think you are safe from Servite finding out about one funny comment you made six months ago on a meaningless picture, you are probably wrong.Recently, a senior, Aaron, at Servite learned this lesson the hard way this year.He wrote a series of ugly comments towards Connelly girls on a web page, ignoring potential consequences.
This student, however, did have to face consequences from Servite as he was removed from all of his leadership roles in the school.Surprisingly enough, he fully agreed with his punishment

