8. A lot of meetings were_____ because of the dangerous disease. A. turned off B. set off C. put off D. taken off
9. A talk on developments in science and technology _____ in the school hall next week. A. given B. will be given C. has been given D. gives 10. Mrs. Liu is kind and always_____ her help to others.
A. shares B. receives C. makes D. offers
11. —He _____ the English-Chinese dictionary for about twenty years, but it is still new. —What a careful man!
A. has bought B. has borrowed C. has had 12. — Do you often clean your classroom? — Yes. Our classroom ______ every day. A. clean B. cleans C. is cleaned
13. Our parents often tell us not _____ alone in the river in summer. A. swim B. to swim C. swimming
14. Mrs. Black doesn’ t know if her American friend ________ to Heilongjiang. If he ______ here, she will meet him at the airport.
A. will come;comes B. will come;will come C. comes; will come 15. —Tom prefers ______ to ______.
—Let’ s ask him to take part in our dancing club!
A. singing;dancing B. dancing;singing C. to sing;dance
二、完形填空
(2010 江苏南京 模拟)
Itzhak Perlman was born in Israel. But his music has made him a citizen of the world. He has played in 1 every large city. He has won fifteen Grammy Awards and for Emmys. Perlman suffered a terrible disease which hurt his 2 at four. Today he uses a wheelchair or walks with crutches (拐杖). But none of these 3 him from playing the violin. As a young child, he took his first lessons at the Music Academy of Tel Aviv. Very quickly, his 4 talent was recognized. At the age of thirteen he went to the United States to 5 on television. His playing led him to the Juilliard School in New York.
His music is full of power and strength. It can be 6 or joyful, loud or soft. But people say it is not the music 7 that makes his playing so particular. They say he is able to show the joy he 8 in playing, and the feelings that great music can express.
Anyone who has attended (出席) his performance will tell you it is exciting to watch him play. His face changes 9 the music from his violin changes. He smiles and closes his eyes when the music is light and happy. He often 10 dark when the music seems dark and
frightening.
Itzhak Perlman has received many honours, and continues to receive honours for his music.
1.A.even B.almost C.only D.already 2.A.hands B.arms C.legs D.eyes 3.A.stopped B.moved C.protected D.got
4.A.common B.usual C.simple D.special 5.A.practise B.watch C.appear D.train 6.A.happy B.cheerful C.noisy D.sad 7.A.alone B.lonely C.alive D.available 8.A.touches B.feels C.develops D.achieves 9.A.as B.while C.and D.or 10.A.performs B.thinks C.looks D.sounds
三、阅读理解
(2010 安徽)
Living in a foreign culture can be exciting, but it can also be confusing (令人迷惑的). A group of Americans who taught English in other countries recently discussed their experiences. They decided that miscommunications were always possible, even over something as simple as “yes” and “no”.
On her first day in Micronesia, an island in the Pacific, Lisa thought people weren’t paying any attention to her. The day was hot. She went into a store and asked, “Do you have cold drinks? The woman there didn’t say anything. Lisa repeated the question. Still the woman said nothing. She later learned that the woman had answered her: She had raised her eyebrows(眉毛), which in Micronesia means “yes”.
Jan remembered an experience she had in Bulgaria, a country in Europe. She went to a restaurant that was known for its cabbage. She asked the waiter, “Do you have cabbage today?” He nodded his head. Jan waited, but the cabbage never came. In that country, a nod means no. Tom had a similar problem when he arrived in India. After explaining something in class, he asked his students if they understood. They answered with many different nods and shakes of the head. He thought some people had not understood, so he explained again. When he asked again, they did the same thing~ He soon found out that his students did understand. In India, people nod and shake their heads in different ways depending on where they come from. You have to know where a person is from to understand whether they mean “yes” or “no”.
1.These Americans teaching English in other countries found that they ________. A.should go abroad for vacations B.needed to learn foreign languages C.should often discuss their experiences D.had problems with communications
2.People in Micronesia show “yes” by ________. A.nodding heads B.raising eyebrows C.shaking heads D.saying “no”
3.Tom misunderstood his class at first because A.he did not know much about Indian culture B.he didn’t explain everything clearly enough C.some students didn’t understand his questions D.he didn’t know where the students came from
4.Which of the following is TRUE according to(根据)this passage? A.In Bulgaria, nodding heads means no. B.Jan taught English on a Pacific island. C.Lisa was trying to buy some cabbage.
D.In India, only shaking heads means “YES”. 5.The passage is mainly about________. A.body language in foreign restaurants B.class discussion in Indian schools
C.miscommunication in different cultures D.English teaching in other countries
答案与解析 一、单项选择
1.C。解析:考查动词词组的搭配。弹奏乐器用play。故选C。
2.D。解析:考查forget to do与forget doing的区别。forget后用不定式结构表示动作并未发生,
而动名词则表示发生过了的事。故选D。
3.C。解析:不定式 “to buy”在句中作目的状语,句意为“让我们去最近的超市买些饮料好吗?”故
选C。
4.D。解析:主语为many trees and flowers所以要用被动语态,时间是last year故用一般过去时态
的被动语态。故选D。
5. B。解析:由“她三天后将要回来”可知“她去上海出差了”。 “去了”用have/has gone to或
have/has been to,但have/has gone to强调去了还没回来,而have/has been to强
调已去过了。故选B。
6.A。解析:选项中的词分别意为:taste尝起来,look看上去,sound听上去,feel觉得。句中提到的
是dinner“饭”以及delicious“美味”,故用taste最合适。故选A。 7.B。解析:句意为“当你离开房间时请记得关灯。” “关闭”用turn off。turn on打开,
turn up调大,turn down关小。故选B。
8.C。解析:本题考查动词短语的用法。由题意“由于危险的疾病,许多会议将延期”,故选put
off“拖延,延期”。 turn off “关掉”;set off “出发;动身”; take off “脱掉”。
9.B。解析:此题考查被动语态。由时间状语“next week”确定为一般将来时的被动语态:
will be + done。
10.D。解析:本题考查短语offer sth.to sb.“给某人提供某物”,故选D。
11.C。解析:考查终止性动词和延续性动词的用法。buy和borrow为终止性动词,不能与一段时间状
语连用,用于现在完成时,故选C。
12.C。解析:本题考查被动语态的用法。classroom作主语,因此要用被动语态,由时间every day可
知是一般现在时的被动语态。故选C。
13.B。解析:tell sb.(not) to do sth.意为“告诉某人(不要)做某事”,tell后用不定式作宾语
补足语。故选B。
14.A。解析:考查if引导的从句的时态。第一句为if引导的宾语从句,根据主句可知,它应用一般将
来时;第二句为if引导的条件状语从句,主句为一般将来时,从句应用一般现在时来代
替一般将来时。故选A。
15.B。解析:考查固定用法。prefer+动名词+ to+动名词,意为”比起??更喜欢??”它用来肯定
前者,否定后者,故选B。
二、完形填空
[语篇解读]本文介绍了Itzhak Perlman是如何从一个残疾的小男孩成长为一个伟大的音乐家。
1.B 从前文的“a citizen of the world”可知他几乎在每个大城市都表演过。 2.C 从下句“he uses a wheelchair or walks with crutches”可知他的腿受过伤。 3.A 此题考查stop sb. from doing阻止某人做某事。
4.D common普通的;usual平常的;simple简单的;special特别的。从上下文可知应选D。
5.C 13岁时他开始在电视上表演。
6.D 从上下文可知此题应填joyful的反义词,故sad最合适。 7.A 从下文可知:不仅仅是音乐使他的表演特别,他还能在音乐中表达他的喜怒哀乐。 8.B 由上句解析可知。
9.A 当as连接两个短动作时,可以解释为:一边??,一边?? 10.C dark是形容词,故排除A和B项,而D项意思不符题意。
三、阅读理解
[语篇解读]本文为记叙文,通过一群在其他国家教英语的美国人的亲身经历来讲述不同的文化有时会带来很多的误解。
1.D 细节理解题。根据第一段第三句话“They decided that miscommunications were always
possible...”可知这些在其他国家教英语的美国在与人交流方面有些困难,故选D项。
2.B 细节理解题。根据第二段最后一句话可知Micronesia的人们通过向上挑眉毛来表示“是”。故选 B。 3.A 细节理解题。根据第四段可知Tom老师最初误解自己的学生的原因是对印度的当地文化了解不足,
故答案为A项。
4.A 推理判断题。根据第三段最后一句话(在Bulgaria这个国家点头意味“不”的意思)可知答案为A 项。
5.C 主旨大意题。根据文章第一段可知,本文主旨是介绍不同文化带来的误解。故选C项。
[长难句]They decided that miscommunications were always possible,even over something as simple as“yes”or“no”. 他们认定误解总是可能的,即使是像“是”和“不”这样简单的事情。 miscommunication导communication有相反的意义,可以理解为“误解”。

