2024新课标1高考压轴卷 英语 Word版含解析(2)

2025-11-10

Steve: Do you get along well 4. your parents now?

Garen: Oh sure, I have reached middle age now. So far I 5. (understand)their loves to me. Steve: Where did you go to university?

Garen: I graduated 6. Yale University with a degree in English Literature. Steve: How did you start writing?

Garen: I like writing from young, 7. it is not easy for me to enter this occupation. You know, I once worked in companies.

I started writing for magazines and eventually was 8. (ask) to write books, so I was pretty lucky.

Steve: 9. did you begin to write the book about the president Obama?

Garen: From the beginning of 2008, it 10. (take) me 6 months to prepare for it, interviewing and finding information

about him. Obama told me many stories about his life and family. Steve: Sounds interesting.

第四部分 写作 (共两节 满分35) 第一节 短文改错(10分)

It can be seen, more and more people own mobile phones in China now. At the end of 2002, there were 20 millions mobile phone users. By 2005 a number reached up to 30 million. People have found mobile phones convenience. They can get in touch with each other whenever or wherever they like. There?re different functions to meeting different needs, such as surf the Internet. However, it may bring us some trouble. For an example, the radiation from the phone may do harm our health. In spite of this, the number of people having mobile phones are increasing steadily.

书面表达

假设你是晨光中学的高中生李华。你校拟选拔一批优秀学生,利用暑期到晨曦希望小学为学生辅导英语。你希望参加此活动。请根据以下提示,用英语给校评选组写一封申请信:

● 对此活动的认识(如对本人、学生及社会的益处等) ●个人优势(如性格、独立生活能力、语言能力等) ●你的计划(如怎样进行辅导等) 注意:

1.词数不少于100;

2.可适当加入细节,以使内容充实、行文连贯; 3. 信的开头和结尾已给出,不计入词数。 参考词汇:

晨曦希望小学 Chenxi Hope School

Dear Sir or Madam,

I am Li Hua from Class One, Senior Two.

Yours Sincerely,

Li Hua

KS5U2015新课标1高考压轴卷

英语答案

第二部分 阅读理解(共两节,满分60分)

第二节 (共15小题;每小题3分,满分45分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A篇: DAB

许多批评学者对于电视中的暴力会有害人们无比的担忧,但研究表明电视背后的现实世界的影响会更深。 【小题1】D细节理解题。第二段最后一句“The fear may also bring increasing demands for police protection, and election of law-and-order politicians.” D选项夸大了原文的真实意义。

【小题2】A细节理解题。根据第三段第二句“Although critics complain about the fixed characters and plots of TV dramas, many viewers look on them as representative of the real world. Anyone who questions that statement should read the 250,000 letters, most containing requests for medical advice, sent by viewers to ?Marcus Welby, M.D.'—a popular TV drama series about a doctor—during the first five years of his practice on TV.”可知医生在现实生活是存在的,故选A项。 【小题3】B 细节理解题。根据倒数第二段提到Instead of worrying only about whether television violence causes individual displays of aggression in the real world, we should also be concerned about social reality.可知不是担心电视中的暴力对于个人的影响而是更要关心社会现实的影响,故选B项。 B篇:BABD

【考点】考察教育类短文阅读

【文章大意】本文主要讲述的是随着新技术在教育中的广泛运用,书写已经越来越不被重视了。但是书写在教学中仍然起着很重要的作用。 1. B

【试题分析】细节题。根据文章第一段2,3行With the coming of new technologies like computers and smart phone, writing by hand has become something of nostalgic (怀旧的 )skill.可知现代技术在教学方面的运用让手写成为过去的事情。故B正确。 2. A

【试题分析】细节题。根据文章第三段前3行Berninger and her colleagues conducted a study that looked at the ability of students to complete various writing tasks---both on a computer and by hand. The study, published in 2009, found that when writing with a pen and paper,可知在这个研究中作者主要研究了用手写和电脑输入的差别。故A正确。 3. B

【试题分析】细节题。根据文章第4段1,2行In a more recent study, Berninger looked at what role spelling plays in a student?s writing skills and found that how well children spell is tied to know well they can write.可知书写和拼写之间的联系是最主要的的作用。故B正确。 4. D

【试题分析】推理题。根据文章第5段后3行Seeing the words in the “mind?s eye” helps children not only to turn their ideas into words, says Berninger, but also to spot (发现) spelling mistakes when they write the words down and to correct then over time.可知这里的“mind?s eye”就是指想象中;指学生在书写的过程中的脑里的想象。故D正确。 【长难句解析】

Seeing the words in the “mind?s eye” helps children not only to turn their ideas into words, says Berninger, but also to spot (发现) spelling mistakes when they write the words down and to correct then over time.

【翻译】看到想象中中的字不仅可以帮助孩子们把他们的思想变成文字,而且在他们书写的时候还能够发现拼写错误并及时改正。

【分析】本句中的动名词短语seeing the words in the mind?s eyes在句中做主语,这是动名词的一个很重要的用法。另外主语中的not only…but also…在句中作为并列的谓语。

C篇:DCAA

【知识点】文化教育类

【文章综述】本文主要分析的是英国外国留学生人数减少的原因及可能的影响。

1.选D,细节题,根据第四段第一话:This change was intended to deal with fake colleges offering two-year work visas.根据第三段可知This change指的是签证的变化。

2.选C,细节题,根据第三段中的括号内部分:(the Home Office counts private schools as favoured sponsors)

3.选A,细节题,根据最后一段最后一句可知答案:And the drift of foreign students from leading British private schools to American colleges may have another, somewhat happier,consequence:America might become rather better at cricket(板球).留学生弃英去美的一个可能的结果包括:他们的板球可能变得更好,那么一个暗指的现实就是——这本来是英国的优势。

4.选A,推断题,根据倒数第二段最后一句话(Australia and America,which have more relaxed entry criteria for students,are becoming more favoured destinations.)和最后一段第二句话(As a result,Britain is losing out to other countries in the contest for talent.)可知答案。

D篇:BDCA

【文章综述】这篇文章主要讲了是不是“上大学”的消息过头了,围绕这一话题 Sawhill女士提出了两种途径改善现状:越来越多的职业(职业的),技术培训计划。

1. B。解析:细节题,细节题:根据We?ve been telling students and their families for years that college is the only way to succeed in the economy and of course there?s a lot of truth to that,. 可知人们常常认为没有大学文凭就不会成功。故选B。 2. D。解析:推测题:根据She suggested two ways to improve the situation: increasing vocational (职业的)-technical training programs and taking a page from Europe?s focus on early education rather than post-secondary learning..可知作者意思是建议向欧洲的关注早期教育学习,故选D。 3. C。解析:推断题。细节题:根据She also is a supporter of technical training—to teach students how to be plumbers, welders and computer programmers—because “employers are desperate” for workers with these skills 可知雇主渴望招聘到有职业技能的员工,当然有职业技能的学生炙手可热。故选C。

4. A。解析:总结题。通过此段,可推测出Sawhill女士同样认为人们对大学学位给予太多压力,作者在文中提出解决问题的办法,故选A。

第二节 (共3小题,每小题3分,满分15分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 BDCGF

第三部分 英语知识运用(共两节, 满分55分) 第二节 完形填空(共20 小题;每小题两分,满分40分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C, D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

1. B. 当你弄清楚是哪一种的时候。

2. D. 你就会确切地知道怎样去做去对待每一个人。 3. A. 他通常是来满足你所表达的要求。

4. C. 他给你提供指导和支持,provide … with … 为固定搭配。 5. A. 帮助你,aid 与上文的assist 相呼应。

6. D. 由于你所需要的原因,与段首相呼应。 7. C. 关系会告一段落。 8. B. 排比句。

9. A. 你应该意识到你的要求得到了满足。 10. B. 愿望得到了实现。

11. C. 根据文章首尾及结构可知。 12. D. 轮到你来分享、成长或学习。

13. A. 使你高兴,与上文的peace 和下文的joy相呼应。 14. B. 教你一些你从来没有做过的事情。

15. D. 相信它。与上文的unbelievable 和下文的real相呼应。 16. C. 给你终生的教训,58空后有提示。 17. A. 一个稳定的情感基础。 18. C. 接受教训。

19. D. 将所学放在其它的关系和领域中,与本段段首相呼应。 20.C. 总之,对全文进行总结。

第三部分 英语知识运用(共两节 满分55)

第三节 阅读下面材料,用不多于3个单词的正确形式填空 1. as 2. What 3. boring 4. with

5. have understood 6. from 7. but 8.asked 9. When 10. took

【文章解读】本文是记者Steve采访传记作家Caren Thomas的一篇对话。 1.as a scientist作为一名科学家,故填as。 【命题立意】考查介词用法。

2. What…like?什么是什么样子的?根据题意应填What。 【命题立意】考查代词。

3.主语是childhood,应填boring令人厌烦的。故填boring。 【命题立意】考查形容词的用法。

4.get on well with和……相处融洽,故判断填with。 【命题立意】考查介词用法。

5.so far至今,是与现在完成时连用的时间状语,故填have understood。 【命题立意】考查时态用法。

6.graduate from毕业于。故填from。 【命题立意】考查介词用法。 7.空前后是转折关系,故填but。 【命题立意】考查连词用法。

8.该句的主语I是ask的动作承受者,应用被动语态,可知填asked。 【命题立意】考查语态用法。

9.根据答语中的时间判断填when。 【命题立意】考查疑问词词。

10.根据语境叙述的是过去的事情,应用一般过去时,故填took。 【命题立意】考查时态。

第四部分 写作 (共两节 满分35) 第二节 短文改错(10分)

1. It→As 2. millions→million 3. a→the 4. convenience→convenient 5. or→and 6. meeting→meet 7. surf→surfing 8.去掉an 9. our前加to 10. are→is

书面表达

Dear Sir or Madam,

I?m Li Hua from Class One, Senior Two. As far as I am concerned, I believe to teach English for pupils from Chen Xi Hope School will be good for both the primary-school students and the high-school student tutor, which thus will result in substantial social benefits.

I think I am qualified for being the pupils? English coach, because I have good character, being independent in life and proficient in English. That?s why I apply for the position. I hope I can join the instructive activity.

My plan for coaching the pupils is to teach them by listening, speaking, reading and writing. What?s more important is to stimulate their interests in learning English as a foreign language, creating a good learning environment. I hope you can offer the opportunity.

Yours sincerely,

Li Hua

例文二

Dear Sir or Madam,

I?m Li Hua from Class One , Senior Two . I?m writing to apply for the opportunity to help the students in Chenxi Hope School with their English . Thus they can improve their English during the summer vacation . Meanwhile , I can learn how to get along with the students and benefit the whole school .

I?m kind , easy-going and always ready to help others . I wash clothes and make beds by myself to develop independence . English is my favorite subject and I ?ve won several prizes in English contests . So I think that I?m qualified for the position .

I plan to communicate with the students first to know what they need . Besides , I?ll try to get them more interested in English by telling stories , singing songs , playing games and so on. I?d appreciate it if you could give me the opportunity .

Yours sincerely,

Li Hua


2024新课标1高考压轴卷 英语 Word版含解析(2).doc 将本文的Word文档下载到电脑 下载失败或者文档不完整,请联系客服人员解决!

下一篇:越南结婚手续

相关阅读
本类排行
× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)

下载本文档需要支付 7

支付方式:

开通VIP包月会员 特价:29元/月

注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:xuecool-com QQ:370150219